Speciale lessen voor G-Skiërs


logo-g-team-1

Informatie G-skiën

We hebben een aparte G-groep bij il primo voor kinderen met een beperking. In kleinere groepjes onder begeleiding van speciaal daarvoor getrainde leraren leren de kinderen en jong volwassenen via een aangepast programma (beter) skiën.

Sommige skiërs uit de G-groep doen ook mee aan wedstrijden. Ook dit seizoen starten er weer groepjes met beginnende G-skiërs. En natuurlijk gaan we door met de G-skiërs die al kunnen skiën en graag nog beter willen worden. Onze leraren staan klaar om in kleine groepjes of zelfs individueel les te geven. 

Verslag G-skiteam naar Zwitserland!

Het G-team is weer terug uit Zwitserland waar ze een top week hebben gehad met prachtige resultaten. Een uitgebreid verslag vindt je in de bijlage

Zodra alle foto's verzameld zijn zullen deze in een fotoboek worden geplaatst.

gteam-in-zwitserland

Het G-skiteam van il primo gaat naar Zwitserland!

Van 23 tot en met 26 januari worden in het Zwitserse Villars-sur-Ollon de Special Olympics Nationale Wintergames van Zwitserland gehouden en 4 skiërs van skiclub il primo uit Bergen zullen daar als onderdeel van team NL naar toe gaan. Hier gaan rond de 700 sporters uit Zwitserland hun talenten laten zien bij het alpineskiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoenlopen en unihockey. Daarnaast zijn er 10 teams uit het buitenland uitgenodigd om mee te doen en vanuit Nederland gaan er 8 alpine skiërs naar toe.

national-games-villarsSpecial Olympics is een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Dat doen zij al meer dan 50 jaar. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

De Missie van Special Olympics is:
“Gedurende het hele jaar sport voor mensen met een verstandelijke beperking stimuleren, zodat zij continue de kans krijgen om zich te ontwikkelen, plezier te beleven, moed te tonen en dit te delen met hun naasten. “

Bij il primo zijn wij het daar helemaal mee eens en daarom bieden wij al 10 jaar skilessen en trainingen aan voor deze doelgroep. Iedereen moet kunnen sporten en dan vooral samen binnen de vereniging.

Naast de lessen vinden de sporters het ontzettend leuk om mee te doen aan Special Olympics evenementen. Dit zijn echt de hoogtepunten van het jaar. Het contact met sporters van andere verenigingen is heel intens en er groeien goede vriendschappen uit.

Deze zomer kregen wij de uitnodiging van Special Olympics Zwitserland. Onder begeleiding van Paula gaan Britt, Lasse, Mariëlle en Eléonore van 21 tot en met 27 januari 2020, als Team NL, naar de Zwitserse sneeuw.

Om de kosten voor de sporters zelf zo laag mogelijk te houden, zijn wij op zoek naar sponsors.

Dus: Als je deze doelgroep een warm hart toedraagt en ze deze fantastische ervaring wilt helpen beleven, neem dan via de mail contact op: ofni.[antispam].@ilprimo.nl. Wij zijn blij met elke bijdrage!.

Britt, Mariëlle, Lasse, Eléonore en Paula

 

Onderstaande Sponsoren ondersteunen onze deelnemers voor deze unieke wedstrijd. 

 
 
martingalsrood
 

Extra aandacht

Natuurlijk werken de leraren dan met een individueel programma. Het maakt niet uit of het allemaal wat langer duurt; het gaat om de beleving.

Zo zijn we ook met een vertegenwoordiging naar Oostenrijk geweest om deel te nemen aan een internationaal G-event.

Extra materialen voor het lesgeven aan deze kinderen is mede gefinancierd vanuit de bijdragen van de Vrienden van il primo. Neem contact op met het kantoor en wij kijken wanneer er plek is voor jou!

img-1393

Sollicitatie van Mariëlle Glas van Skiclub il primo als ambassadeur bij Special Olympics Nederland


 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH